Nyheder

26.11.2009 |

Fokus på realkompetencer

Nu er skriftet Fokus på realkompetencer nr. 3 på gaden. Bliv klog på sprogbrug og begreber, læs om en ansøgers oplevelser, og få mere at vide om kriterier for bedømmelsen.

24.11.2009 |

Almen efteruddannelse betaler sig

Hanne Pontoppidan formand for Uddannelsesforbundet skriver: Efteruddannelse af borgere med kort uddannelse er en dårlig forretning for samfundet, siger en ny analyse. Det er forkert, for uddannelse er grundlaget for, at vi fremover har kvalificeret arbejdskraft.

20.11.2009 |

AMU skal ud over rampen

Kendskabet til AMU skal skærpes, blandt andet gennem en lokal kampagneindsats og personlig kontakt til virksomhederne. Det var hovedbudskabet, da 150 AMU-kontaktpersoner fra hele landet mødtes for at debattere markedsføringen af AMU.

20.11.2009 |

Digitalisering af VEU-administrationen

Undervisningsministeriet skriver: Et nyt lovforslag betyder, at administrationen af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse (VEU-administrationen) skal digitaliseres. Det vil give en bedre service i administrationen samt et mindre tidsforbrug hos virksomheder, kursister og uddannelsesinstitutioner.

17.11.2009 |

Professionalisering af voksenlæreren?

Kvaliteten i uddannelse af voksenlærere og samarbejde mellem sektorer indenfor uddannelse, forskning og økonomi skal styrkes. NVL – Nordisk netværk for voksnes læring inviterer derfor til nordisk konference om kompetenceudvikling af voksenlærereden 1. og 2. marts, 2010 i Malmø.

17.11.2009 |

Begrænset voksenvejledning på Færøerne

NVL skriver: På Færøerne har uddannelse traditionelt ikke været prioriteret særlig højt. Hverken politikere, arbejdsgivere eller fagforeninger har lagt vægt på muligheder for kompetenceudvikling og videreuddannelse. Måske fordi vores rigdom stammer fra fisk, snarere end fra bøger.

17.11.2009 |

Education Today - The OECD Perspective

For første gang har OECD samlet de vigtigste resultater af uddannelse, herunder livslang læring, i én rapport. Rapporten er baseret på resultaterne fra OECD's arbejde siden 2002 og især i de seneste 3-4 år.

17.11.2009 |

Vi savner viden om udbyttet af voksenvejledning

NVL skriver: Over hele Norden næres store forventninger til voksenvejledningen som et centralt instrument i strategierne for livslang læring, øget beskæftigelse og social inklusion. Men den eksisterende viden om de enkelte borgeres udbytte og vurdering af vejledningen er yderst sporadisk. Og det hæmmer kvalitetsudviklingen af området, påpeger…

16.11.2009 |

Bliv klog på norske VOX

Selvom norske VOX så dagens lys allerede i 2001 og dermed har flere år på bagen end NCK, så vil vi gerne slå et slag for vores søsterorganisation lidt længere mod nord.

16.11.2009 |

Transfer på webtv

Hvordan kan vi bruge det, vi har lært gennem uddannelse, i vores arbejde? Hvilke faktorer fremmer transferprocessen mellem undervisning og arbejdsplads?

Viser resultater 61 til 70 ud af 236

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste