Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

15.06.2015 | Pædagogik, læring og filosofi

Ny rapport klar om VUC: Relationer rykker

En ny publikation fra NCK beskriver, hvad der – med succes - er gjort på fem VUC’er for at udvikle nye lærerroller og nedbringe frafaldet.

27.03.2015 | Forskning

Nye lærerroller på VUC – Relationer Rykker

NCK har fulgt og evalueret et treårigt projekt om udvikling af lærernes socialpædagogiske kompetence med henblik på nedbringelse af frafaldet blandt deltagerne inden for voksenuddannelsesområdet. Forskningsresultaterne beskriver og dokumenterer en udvikling af lærernes kompetence og en effekt af denne på fastholdelsen af deltagerne. Projektets…

27.03.2015 | Forskning

Realkompetencer og pædagogik

NCK har gennemført et aktionsforskningsprojekt i tilknytning til projektet Fra ufaglært til faglært på rekordtid. Resultaterne er publiceret i rapporten Fra ufaglært til faglært – Realkompetence og pædagogik (Bjarne Wahlgren & Vibe Aarkrog, 2014). Rapporten beskriver erfaringerne med udvikling af modeller for realkompetencevurderinger,…

06.07.2014 | Konference

Engageret debat om voksenpædagogiske miljøer på træf i Odense

27.maj blev det årlige voksenpædagogiske træf afholdt i Odense. Der var et flot fremmøde og engageret debat mellem deltagerne i forbindelse med både keynotes og workshops. Materiale fra træffet er nu tilgængeligt.

03.04.2014 | Udgivelse

Ny publikation: Evaluering af Kulturkurset

NCK har fulgt og evalueret to udviklingsprojekter på VUC&HF Nordjylland, som er gennemført under overskriften "Kulturkurset". Projekterne har haft til hensigt at reducere frafald og fravær, øge karakterniveauet og fremme en pædagogisk udvikling tilpasset de lokale forhold og rettet mod den nye målgruppe på VUC.

17.12.2013 | Konference

Hvordan får vi mere og bedre voksen- og efteruddannelse?

Ny viden og erfaringer fra praksis blev præsenteret på årets FoU-konference på VEU-området. Find oplæg fra konferencen her.

23.10.2013 | Udgivelse

Ny publikation: Vejledning og kompetenceafklaring i danske fængsler – eksempler og anbefalinger

NCK har for Kriminalforsorgen kortlagt praksis og på den baggrund opstillet modeller for, hvordan vejledning og kompetenceafklaring af indsatte kan foregå. Kortlægningen og analyserne omfatter også efteruddannelse og kompetenceudvikling af ansatte i institutionerne.

22.08.2013 | Udgivelse

Ny publikation: Transfer i VEU

Denne nye publikation fra NCK gennemgår tolv faktorer der sikrer, at man anvender det, man lærer

16.05.2013 | Udgivelse

Ny publikation: Evidensbaseret viden om voksen- og efteruddannelse 2012

Hensigten med denne publikation er at give en oversigt over ny viden inden for voksen- og efteruddannelsesområdet. Publikationen omfatter den evidensbaserede viden, som er produceret og publiceret i en dansk sammenhæng i 2012.

16.05.2013 | Konference

Voksenpædagogisk træf afholdt med stort engagement

Voksenpædagogisk træf 2013 blev afholdt 14.maj i Odense.

Viser resultater 1 til 10 ud af 236

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste