Aarhus Universitets segl
Dette projekt er afsluttet, og hjemmesiden opdateres derfor ikke længere.

Iagttagelser og analyser af fire voksenvejledningsnetværks etableringsfaser

Strategi for vejledning af voksne beskæftigede i forhold til kompetenceudvikling og efter- og videreuddannelse"

Videncenter for Uddannelses- og Erhvervsvejledning har udgivet en rapport om iagttagelser og analyser af fire voksenvejledningsnetværks etableringsfaser, januar-juni 2008.

I kapitel 2 gives en beskrivelse af den internationale policy-kontekst, som udgør baggrunden for etableringen af voksenvejledningsnetværk i Danmark, herunder OECD's kortlægning og evaluering af vejledningen i en række lande og EU's ministerråds-resolution om livslang vejledning.

I kapitel 3 redegøres for projektets historie og indhold, herunder Aftalen om bedre rådgivning og vejledning til beskæftigede og virksomheder, aftalens betydning for projektets fokusfelt og præcisering af fire strategiske felter som omdrejningspunkt for undersøgelsen.

I kapitel 4 beskrives en række overvejelser i forbindelse med projektets metodiske tilgang, herunder en kort redegørelse for den aktionsforskningsidé, der var udgangspunkt for projektets arbejdsform.

Kapitel 5 rummer analyser af de fire strategiske felter på baggrund af interviews og en com-mon sense-analyse: Strategi for opsøgende vejledning, strategi for samarbejde med uddannel-sesambassadører, strategi for it i vejledningen og strategi for etablering af én indgang til vejledning.

Endelig påpeges der i kapitel 6 en række opmærksomhedspunkter, udfordringer og perspektiver – herunder utilsigtede konsekvenser. Det sker blandt andet med adresse til den evaluering af voksenvejledningsnetværkene, som det Nationale Center for Kompetenceudvikling skal forestå.

Læs hele rapporten på www.vejledning.net

Oops, an error occurred! Code: 20231130100139f2523a47