Aarhus Universitets segl
Dette projekt er afsluttet, og hjemmesiden opdateres derfor ikke længere.

Norden som global vinderregion

27 nordiske opinionsdannere indenfor erhvervsliv, forskning og kultur giver deres bud på de nordiske landes styrker og muligheder i fremtidens globale økonomi.

"Fremtidens konkurrence handler i stigende grad om evnen til at innovere og frembringe værdiskabende løsninger, som andre vanskeligt kan kopiere. Det kræver, at man etablerer en stærk innovationskultur og formår at anvende sine egne unikke kernekompetencer. Globaliseringen handler derfor ikke kun om at skue udad og forstå forandringerne, men også om at skue indad og forstå sine egne styrker og kompetencer," hedder det blandt andet i debatoplægget "Norden som global vinderregion".

Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd ønsker hvert år at bidrage til at skabe debat i Norden om udvalgte temaer ved at udgive et egnet debatoplæg. "Norden som global vinderregion" er et debatoplæg om fremtiden for Norden. 27 nordiske opinionsdannere indenfor erhvervsliv, forskning og kultur giver deres bud på de nordiske landes styrker og muligheder i fremtidens globale økonomi. Oplægget peger på, at det er nødvendigt med en fælles, ambitiøs vinderstrategi, der bygger på de eksisterende styrker og udnytter mulighederne i globaliseringen.

"Norden som global vinderregion" er blevet til i et samarbejde mellem Huset Mandag Morgen og Nordisk Ministerråd.

Læs debatoplægget på norden.org

Oops, an error occurred! Code: 20231130100134e45e1316