Aarhus Universitets segl

Ny bog om voksnes læreprocesser

Bjarne Wahlgren, Centerleder for NCK, har udgivet bogen Voksnes læreprocesser - kompetenceudvikling i uddannelse og arbejde.


Voksnes læreprocesser er noget særligt. Voksne har en etableret identitet, erfaringer fra arbejder og familieliv samt formelle og reale kompetencer. De vil kunne anvende det, de lærer, på arbejdspladsen, i et videre studieforløb eller i deres personlige og sociale udvikling. Bogen beskriver de særlige forhold, man skal være opmærksom på, når man som underviser vil skabe gode læreproceser for voksne.

Voksnes læreprocesser beskriver de voksne i voksenundervisningen, deres forudsætninger for, forventninger til og motivation for at deltage i uddannelse, når de har behov for det. Bogen giver en indføring i, hvad læring helt grundlæggende er og beskriver voksnes motivation og ambivalens over for læring. Den beskriver, hvordan man som underviser kan fremme transfer - omsætning af det, der læres, til den konkrete anvendelsessammenhæng. Her er læringskonteksten og underviserens voksenpædagogiske kompetencer afgørende.

Bogen kan bestilles via www.akademisk.dk, pris 249,- inkl. moms.

Oops, an error occurred! Code: 202212081313432ab68470