Aarhus Universitets segl
Dette projekt er afsluttet, og hjemmesiden opdateres derfor ikke længere.

Stor brug af AMU trods travlhed

Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda beretter, at bugnende ordrebøger ikke får de private virksomheder til at stå på bremsen, når det gælder videre- og efteruddannelse.

Trods højkonjunktur fik ArbejdsMarkedsUddannelserne (AMU) sidste år besøg af over 350.000 kursister, der var beskæftigede i den private sektor. Det er en stigning på 4 procent siden 2006, viser tal fra Undervisningsministeriet.

I samme periode er den private bes kæftigelse steget med 7 procent. På ErhversUddannelsesCenter Nordvestsjælland fortæller områdedirektør Peter Sørensen, at de private virksomheder tidligere havde tendens til at nedprioritere uddannelsesindsatsen, hvis de havde travlt, men at det ikke gælder længere. "Virksomhederne er blevet meget bedre til at håndtere deres behov under en høj- eller lavkonjunktur og planlægger sig ud af det. Især de lidt større virksomheder.

Vi har stadig en opgave, når det gælder de mindre virksomheder, som vi arbejder på, men virksomhederne er generelt blevet mere bevidste og vidende om AMU-systemet og mulighederne og fordelene i det," siger han.

Læs hele artiklen på Agendas hjemmeside

Oops, an error occurred! Code: 202311301001559abd7887