Aarhus Universitets segl
Dette projekt er afsluttet, og hjemmesiden opdateres derfor ikke længere.

Uddannelse betaler sig lige meget for indvandrere og danskere

Arbejdsmarkedsstyrelsens nyhedsbrev om beskæftigelse samspilsinfo.dk skriver, at ny forskning fra Rockwool Fondens Forskningsenhed viser, at det økonomiske afkast af at tage en uddannelse - stort set - er det samme for danskere og for indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande.

Samspil.dk skriver: "I undersøgelsen er der fokuseret på, hvor meget man i gennemsnit tjener mere end en ufaglært, hvis man har den ene eller anden uddannelse. Resultatet er, at det, uanset uddannelseslængde og oprindelsesland, kan betale sig at tage en uddannelse. Beregningerne af den gennemsnitlige ekstrafortjeneste er korrigeret for forskelle i køn, alder og erhvervserfaring...

... I forhold til en ufaglært står timelønnen for f.eks. en akademisk uddannet indvandrer på plus 66 procent. En tilsvarende dansker tjener til sammenligning 70 procent mere end den ufaglærte. De danske akademikere får altså kun marginalt mere ud af uddannelse end indvandrerne.

Faglærtes gevinst ved uddannelsen er noget mindre, men her viser det sig faktisk, at indvandrerne har en lille ekstragevinst i forhold til de danske kolleger. Mens danske faglærte tjener otte procent ekstra i forhold til ufaglærte, så tjener indvandrerne ti procent ekstra."

Læs hele artiklen på www.samspilsinfo.dk

Oops, an error occurred! Code: 20231130100117cc7da756